maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kokelaan arkea

Tässä jo monta viikko miettinyt, et pitäs kirjoittaa. Mut ei ole mitään mistä kertoa arki rullaa samaan malliin kun aina ennenkin. Tänään sit tajusin, että enhän mä ole ees kertonut millaista mun arki täällä on. Se on varmaan muille ihan mielenkiintoista ja erilaista joten tässä tulee (:

Aamu alkaa normaalisti 5:45 kun apupäivystäjä laittaa sissivalon (=puolivalot) päälle, koputtaa oveen ja astuu sisälle "Hyvää huomenta rouvat kokelaat, rouva alikersantti! Laitanko radion päälle?" Kun apupäivystäjä on poistunut on vuorossa ylös nouseminen vaatteiden päälle pukeminen, punkan tekeminen ja hampaiden harjaus. 6:00 muu komppania sit heräilee ja 6:05 kokelaat kiertää tupien ovilla kyselemässä lähteekö joku TERVAKSELLE (= varuskunnan terveysasema) tai onko joku lomilla. Lisäksi harmittavan usein joutuu potkimaan poikia ylös punkasta, että ehtivät aamupalalle.

Sit onkin vuorossa minuuttien huutaminen aamupalalle. 10 minuutilla kerrotaan varustus. 5min pitää olla kaapit kiinni ja hiljaa. 2min istutaan jäkeillä ja jäkitetään (=istutaan ryhdikkäinä, kädet polvien päällä. Minuutilla tullaan jonoon tupien oville. Sit järjestytään pihalle kolmeen riviin ja suunnataan MuKeen (=muonituskeskus).

Jos ollaan koko päivä kasarmilla niin aamupäivä on koulutuksia. Nyt ollaan oltu kuukauden verran itse kurssilla niin ei ole tarvinnut koulutuksia pitää, mut yleensä kokelaat tai alikersantit pitää ne. 11.00 lounas jonka jälkeen lisää koulutuksia. 16.30 on vuorossa päivällinen ja sen jälkeen siivouspalvelu eli tuvat siivotaan siten, ettei mistään löydy pölyä mistään. Siis mies, joka on käynyt intin ei voi väittää, ettei osaa siivota. Vapaa-aika alkaa yleensä 18.00 ja kestää 21.00. Yleensä vapaa-ajalla käyn lenkillä tai puntilla tai sotkussa tai rötvään tuvassa.

Vapaa-ajan jälkeen on vuorossa iltavahvuuslaskenta ja sen jälkeen päivä onkin ohi. Et sellainen mun arki täällä. kello 22.00 kaikuu käytävillä huuto "KOMPPANIASSSA HILJAISUUS VALOT POIS, OVET KIINNI, MIEHET OMIIN PUNKKIINSA! HYVÄÄ YÖTÄ!!!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti